Etätyövakuutus on voittajien valinta

Eräs ystävistäni, Pirre nimeltään, on intohimoinen etätyöläinen. Niin intohimoinen, että hän on eri työnantajiensa kanssa vääntänyt huolella oikeudestaan tehdä osan töistään kotikonttorilta käsin.

Kaikki käydyt työtaistelut eivät suinkaan ole kääntyneet Pirren voitoksi, mutta etätyö on Pirrelle niin pyhä asia, että sen tiimoilta kannattaa tarpeen tullen vaikka vähän sotia.

Eräänä tuikitavallisena tiistaina Pirre aloitteli työpäiväänsä aamukuuden maissa. Pirren kaltaiselle aamuihmiselle tämä rytmi sopi parhaiten. Iltapäivästä olisi sitten aika siirtyä muiden puhteiden pariin, kun virtaa vielä riittäisi.

Pirre avasi läppärin alakerrassa ja huomasi jättäneensä kahvikuppinsa yläkertaan. Sitä noutaessaan Pirre-poloinen kompastui himahousujensa lahkeeseen ja rysäytti portaat mahaluisua alas. On siinä rytinä mahtanut käydä! Siivo oli myös melkoinen, sillä Pirre suosii vähän isompia kahvikuppeja.

Alakerran kaakelilattialla maatessaan Pirre kävi nopeasti toimintakuntoaan läpi. Molemmat kädet toimivat, otsaan oli nousemassa kuhmu. Oikea jalka tuntui lähes normaalilta, mutta vasemman jalkaterä sojotti väärään suuntaan. Oli siis tarve hakeutua ensihoidon piiriin, ja mahdollisimman nopeasti.

Työterveyshuollossa Pirrelle selvisi, että hänen työnantajansa oli hoitanut vakuutusasiat kehnosti. Koska Pirre työskenteli turmapäivänä etänä, eikä kahvikupinhakureissua voinut hyvällä tahdollakaan rinnastaa työntekoon liittyväksi asiaksi, ei lakisääteinen työtapaturmavakuutus korvannut Pirren nilkkavamman hoitoa.

Lisäksi nuuka työnantaja oli hankkinut Pirrelle suppeimman mahdollisen työterveyshuollon, joten ortopedin vastaanottokäynti ja tulevat fysioterapiat piti kustantaa omasta pussista.

Tästä kaikesta sisuuntuneena Pirre könkkäsi kipsatun jalkansa kanssa kotiin toipumaan. Kuuden viikon sairauslomansa hän käytti aktiiviseen työnhakuun.

Tahtonaisena Pirre pääsi valitsemaan tulevan työnantajansa muutamasta vallan mainiosta vaihtoehdosta. Se voitti, jolla oli laajin työterveyshuolto ja lakisääteisen työtapaturmavakuutuksen kylkiäisenä etätyövakuutus.

Olethan jo tutustunut Etätyövakuutukseemme? Varmista olevasi voittaja, ja pyydä tarjous!