Hyvä on harvoin halpa – pohdintoja hevosvakuuttamisesta

Mielestäni iltatalli on päivän paras hetki. Tiedättehän sen tunteen, kun tallityöt on tehty, hevoset liikutettu ja tyytyväinen rouskutus täyttää tallin. Siinä hetkessä lepää hevosihmisen mieli.

Olen saanut kokea hevosharrastamisen ilot ja surut. Muistan edelleen ensimmäisen puhtaan laukanvaihtoni, Laatuarvostelun palkintojenjaon, Kasvattajakilpailut, aluemestaruudet ja tammasarjan voiton.

Kääntöpuolena olen kylmännyt jännevammat, hoitanut kaviopaiseet, kävelyttänyt ähkyistä hevosta pimenevässä syysillassa ja saattanut hevosystäväni viimeiselle matkalleen. Kolikolla on aina kaksi puolta ja kaiken edellä mainitun olen tehnyt rakkaudesta lajiin.

Hevosenomistajuuteni alkuaikoina isäni totesi, ettei kenenkään tulisi investoida hevoseen enempää, mitä taloudellisessa mielessä on varaa yhdessä yössä menettää. Mielestäni isäni viisaisiin sanoihin kiteytyy koko hevosharrastamisen raadollisuus; tekevälle sattuu ja varsinkin hevosten kanssa.

Mitä hevosten hankintahintoihin tulee, en ole aina muistanut noudattaa isäni neuvoa. Niinä hetkinä kattava hevosvakuutus on turvannut yöuneni ja tapaturman sattuessa ollut paras ystäväni.

Paras hevosvakuutushan on sellainen, jota ei ikinä tarvita. Valitettavasti oikeassa elämässä tämä ideaalitilanne harvoin toteutuu.

Me Pohjantähdessä uskallamme sanoa, että tarjoamamme hevosvakuutus on sisällöltään markkinoiden parhaita. Senkin voin sanoa, että markkinoiden halvin vakuutuksemme ei ole, mutta kuten hevosihmiset tietävät, halpa ja hyvä harvoin mahtuvat samaan lauseeseen.

Pistäkäähän siis ostohousut jalkaan ja tulkaa vakuutuskaupoille!