Menolippu seikkailuun

Apina puri olkapäähän. Lähin sairaala on 200 kilometrin päässä oleva kyläsairaala, jossa ylilääkärinä toimii paikallinen poppamies. Ei ehkä se tyypillisin lomamuisto suomalaiselle, mutta näinkin voi käydä. On myös mahdollista, että lomalento viivästyy koneen teknisen vian vuoksi tai matkalle ei päästä edes lähtemään kotimaassa sattuneen ikävän tapahtuman vuoksi.

Eri tavoin keskeytynyttä tai peruuntunutta lomaa ei saa ehjäksi, mutta matkustajavakuutus auttaa kattamaan kuluja erilaisissa matkoihin liittyvissä vahingoissa. Pohjantähden matkustajavakuutus korvaa matkalla sattuneen tapaturman ja matkalla alkaneen sairauden hoitokuluja. Pahimmassa tapauksessa autetaan vakuutettu ambulanssilennolla takaisin kotimaahan.

Matkustajavakuutuksessa ei ole omavastuuta tai maksimikorvaussummaa, joten hoidon hintaerot eri maissa eivät vaikuta korvattavuuteen. Matkahätäpalvelukumppanimme päivystää vuorokauden ympäri ja palvelee suomeksi asiakkaitamme. Matkavakuutus korvaa kuluja myös matkan peruuntumisesta ja keskeytymisestä, vakuutusehdoissa määritellyllä tavalla. Lisäksi matkan peruutus- tai keskeytymiskuluja voidaan korvata, jos vakuutetun kotimaassa olevaan omaisuuteen kohdistuu huomattava taloudellinen vahinko.

Vakuutus kattaa myös matkan odottamisen ja matkalta myöhästymisen, jos se johtuu vakuutusehdoissa mainituista syistä. Yksinkertaistettuna matkan odottamisella tarkoitetaan sitä, että matkustaja on ajoissa mutta kulkuneuvo myöhässä ja matkalta myöhästymisellä taas sitä, että julkinen kulkuneuvo lähtee ajallaan, mutta matkustaja myöhästyy lähtöpaikasta. Näitä vahinkoja korvataan ulkomaille suuntautuvien matkojen osalta.

Muistathan, että Pohjantähden matkustajavakuutus on voimassa myös kotimaassa lomamatkoilla, kun matka tehdään yli 50 kilometrin päähän kotoa, mökiltä, työpaikalta tai opiskelupaikasta. Korvauksen hoitokuluista ovat saaneet niin after skissä pohjoisessa polvensa loukannut helsinkiläinen kuin umpisuolen puhkeaman yllättämä oululainenkin kesälomamatkallaan Pohjois-Karjalassa.

Matkalle lähtiessä tärkeintä on tietenkin passi ja hammasharja, mutta myös vakuutusasian miettimiseen etukäteen kannattaa varata hetki. Vahinko ei tule kello kaulassa, mutta kelloakin parempi suoja matkalla on matkan tarkoitukseen sopiva vakuutus. Vakuutus kannattaa hankkia jokaiselle perheenjäsenelle, jotta turva olisi koko perheelle yhtenäinen. Ethän unohda vakuuttaa matkustajien lisäksi myös matkatavaroita.

Koskaan ei voi tietää, mitä matkalla sattuu. Rentoutuneena ja lomaa odottaen lähti reissuun sekin asiakas, joka sairastui äkillisesti toisella puolella maapalloa ja joutui kuukaudeksi teho-osastohoitoon. Kuukauden tehohoidon jälkeen vointi ei ollut hyvä, mutta se salli siirron ambulanssilennolla Suomeen. Tehohoidon ja ambulanssilennon sekä muiden vahingon hoitokulujen kustannukset kohosivat n. 200 000 euroon. Asiakas oli maksanut matkustajavakuutuksesta muutaman kympin, joten vakuutuksesta oli todella apua.

Menitpä sitten Hankoon tai Hua Hiniin, ota mukaan matkavakuutuskortti tai vähintään vakuutusyhtiön matkahätäpalvelun yhteystiedot. Kun hätä on suurin, on apukin lähellä; yleensä puhelinsoiton päässä.