Keltanokasta vakuutusalan konkariksi – Niklaksen uratarina

Moi olen Niklas – tervetuloa tutustumaan uratarinaani!

Olen meklari- ja avainasiakkuuspalveluiden avainasiakkuusvastaava ja kiteytettynä tehtäväni on päivittäinen asiointi meklareiden sekä julkisyhteisöjen kanssa. Tarkemmin tämä tarkoittaa tarjousten laskemista, vakuutusmuutosten tekemistä, irtisanomisten käsittelyä, laskutusasioiden hoitoa sekä kaikkia muita meklareiden ilmoittamia toimenpiteitä.

Poikkeuksellista tässä työssä on, että työtehtävät tulevat pääosin sähköpostin välityksellä.

Uuden oppiminen ja uralla eteneminen motivoivat eniten

Tulin Pohjantähteen marraskuussa 2018, kun ystäväni suositteli yhtiötä minulle. Aloitin asiakaspalvelun perustehtävissä, mutta nopeasti liityin mukaan sähköisen asioinnin kehitystiimiin, chatin pääkäyttäjäksi sekä bottikuiskaajaksi. Organisaatiouudistuksen myötä pääsin etenemään yritysasiakkaiden pariin ja siellä siirryin nopeasti hoitamaan meklariasiakkuuksia.

Omassa työssäni mielenkiintoa ja motivaatiota lisää se, että jokainen päivä on erilainen ja aina on mahdollisuus oppia uutta. Lisäksi mahtava työilmapiiri varmistaa sen, että työ pysyy mielekkäänä. Kun työtä vielä tukee helposti lähestyttävä esihenkilö, jolta saa apua aina, kun sitä pyytää, paketti on aika lailla täydellinen!

Pohjantähdessä työskentelyä on kuitenkin motivoinut eniten mahdollisuus uralla etenemiseen. Se on ehdottomasti tuonut entisestään lisäbuustia päivittäiseen tekemiseen.

Nousu lyhyessä ajassa vakuutusasiantuntijaksi

Vaikka aloitin Pohjantähdessä vasta vuonna 2018, voin jo kutsua itseäni vakuuttamisen asiantuntijaksi.

Tulin vakuutusalalle ymmärtämättä juuri mitään vakuuttamiseen liittyvistä asioista. Onnistuin kuitenkin vuodessa oppimaan henkilöasiakkaiden asiakaspalvelun niin hyvin, että se mahdollisti siirtymisen yritysvakuutusten puolelle.

Nyt olen toiminut yritysvakuutusten parissa vuodesta 2020 eteenpäin, joten voin kokemuksesta todeta, että lyhyessäkin ajassa on mahdollista edetä huimalla tavalla. Vakuutusasiantuntemuksen lisäksi olen kerryttänyt projektiosaamista ja päässyt oppimaan myös kouluttamista chattiin ja chatbottiin liittyen.

Kollegat ovat olleet koko matkan ajan todella tärkeä tuki. Ilman heidän apuaan en varmasti olisi samassa tilanteessa, joten iso kiitos kehittymisestäni kuuluu myös heille.

Säännöllinen työ hyvässä seurassa vetää puoleensa

Parasta Pohjantähdessä on nykyinen mahdollisuus hoitaa töitä paikkariippumattomasti. Itselleni tärkeitä asioita töissä ovat lisäksi hyvä ryhmähenki, välittävä ilmapiiri, hyvät työsuhde-edut sekä laaja ja kattava työterveys.

Myös työajat ovat itselleni sopivat, koska ne ovat säännölliset ja viikonloppuisin pulju on kiinni. Tämä mahdollistaa työni yrittäjänä sekä säännöllisen harrastamisen.

Tulevaisuuden tavoitteenani on edetä uralla eteenpäin. Muuttuvassa maailmassa ja työympäristössä tulee aina uusia asioita eteen, joten oppimisen täytyy olla jatkuvaa, jotta haaveet ja tavoitteet voivat toteutua.

Lopullinen suuntani työelämässä on edelleen kysymysmerkki, mutta tilaisuuksiin pitää tarttua, kun niitä tarjotaan. Tavoitteet ovat joka tapauksessa korkeammalla ja on hienoa, että myös Pohjantähden sisällä on mahdollisuuksia urakehitykseen.