Raksalla kaikki kunnossa?

Kevään tullen omakotitalokuume saattaa iskeä. Tälläkin hetkellä moni suunnittelee unelmiensa kotia ja aloittaa maanrakennustyöt ilmojen lämmetessä.

Oman talon rakentaminen tai peruskorjaaminen on iso projekti, johon sisältyy paljon riskejä. Useimmille se on myös taloutta koetteleva investointi, lainanottoa. Ensimmäiseksi kannattaakin tarkistaa perheen henkivakuutukset kuntoon, jottei olla pulassa pahimman sattuessa.

Muutkin riskit on hyvä tiedostaa. Rakennustyömaalla voi käydä varkaita, siellä voi syttyä tulipalo tai jollekin sattua tapaturma. Omaisuuden, perheenjäsenet sekä talkooväen saat hyvin turvattua Pohjantähtiturvan rakentajan vakuutuksilla.

Vakuutuksiin liittyy aina suojeluohjeita, joiden tarkoituksena on ehkäistä vahinkojen syntymistä sekä rajoittaa vahinkojen laajuutta. Niiden mukaan toimiminen on ehdottomasti oma etu. Jos suojeluohjeita laiminlyödään, voidaan maksettavaa korvausta alentaa tai se voidaan evätä kokonaan.

Ohessa Pohjantähden rakennustyömaan suojeluohjeet:

  • Varkauden ehkäisemiseksi säilytä rakenteilla tai peruskorjattavana olevaan rakennukseen tulevat rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet sekä työmaalla käytettävät työvälineet niin, ettei säilytystilaan voida tunkeutua rakenteita tai lukkoja vahingoittamatta tai käyttämättä väkivaltaa.
  • Selvitä työalueella olevien kaapelien ja putkien sijainti ennen kaivuutöitä.
  • Noudata rakennus- ja korjaustöissä tulitöitä tehdessä tulityöohjeita.
  • Käytä lämmityslaitteita rakennustyömaalla laitteen valmistajan käyttö- ja turvallisuusohjeiden mukaisesti.

Silloin kun toimii työnantajana rakennusväelle, tulee hoitaa lakisääteiset työnantajan velvoitteet, mm. lakisääteiset tapaturmavakuutukset ja eläkevakuutukset. Niissä neuvomme mielellämme.

Netistä löytyy myös lisätietoa, esim. Rakentaja.fi ja Palkka.fi -sivustoilta, samoin eläkeyhtiökumppanimme Veritaksen sivustolta Veritas.fi, hakusanoilla kotitalous työnantajana.

Mikä olisi pahinta, mitä raksaprojektissasi voisi tapahtua? Työtapaturma, joka vie hengen tai aiheuttaa pysyvän työkyvyttömyyden? Se, että olisin siitä vastuussa?

Työturvallisuusasiat ovat rakennusprojekteissa erittäin tärkeitä. Ja kannattaa varautua myös viranomaisen tekemään yllätystarkastukseen. Nimimerkillä kokemusta on. Ei saatu täyttä kymppiä ja se kyllä harmittaa. Unelmien talo sentään valmistui vahingoitta.

 

Pssst… Jos rakennusprojekti on sinulle ajankohtainen ja haluaisit työmaatasi varten erinomaisen vakuutustarjouksen saat sen tästä.