Riski Räikkönen seikkailee

Jouluun ja sen odotukseen liittyy erilaisia perinteitä ja tapahtumia. Ne virittävät osaltaan meidät joulun tunnelmaan ja muistuttavat siitä, mistä joulussa on pohjimmiltaan kyse: rauhallisuudesta, rakkaudesta, riemustakin.

Tekevälle myös sattuu, sanotaan. Joulupuuhissakin vahingon vaara on valitettavasti läsnä. Esimerkkihenkilömme, fiktiivinen Riski Räikkönen sai kokea tämän karvaasti.

Riski oli lähdössä firman pikkujouluihin. Rappukäytävässä Riskiä vastaan asteli naapurin rouva puudelinsa kanssa. Koska Riski oli nauttinut jo kotona siivun kinkkua joulutunnelmaan päästäkseen, innostui puudeli Riskin tuoksusta ja tapaamisesta niin, että tarttui Riskin housunlahkeeseen, jolloin Riski horjahti, taskussa ollut matkapuhelin putosi rappusille ja sen näyttö meni rikki.

Koska firman pikkujouluissa oli ohjelmassa entisen mäkihypyn olympiavoittajan hittikimara ja muutakin laatuohjelmaa, päätti Riski rikkoutuneesta matkapuhelimesta huolimatta jatkaa matkaansa juhliin. Perille päästyään Riski hakeutui puuropöydän ääreen ja alkoi kauhoa riisipuuroa ääntä kohti. Yhtäkkiä Riski huomasi suussaan jotain omituista. Joulupuuroon oli piilotettu manteli! Riski tempaisi mantelin suustaan ja allergiakynän povitaskustaan, sillä hän oli hyvin pahasti allerginen mantelille. Allergiakynän kerta-annos esti allergiakohtauksen iskemisen, mutta Riskin huono tuuri jatkui, kun manteli lensi Riskin kädestä suoraan toimitusjohtajan viinilasiin, josta loiskahti punaviiniä toimitusjohtajan lumenvalkoiselle Chanelin iltapuvulle. Toimitusjohtaja oli ehtinyt jo nauttia kahvin ja avecin, joten hän piti vain joulutunnelmaa lisäävänä tekijänä sitä, että rinnuksilla välkehti nyt punainen epäsymmetrinen joulupallo.

Vastoinkäymisistä huolimatta Riski ei lannistunut, vaan päätti valloittaa tanssilattian saatuaan vatsansa täyteen. Riski joraili suhteellisen hillitysti, kunnes DJ osui kultasuoneen: kaiuttimista kaikui Popedan Lihaa ja Perunaa. Riski tanssi kuin viimeistä päivää ja innostui myös heiluttamaan päätään festarityyliin pitkien hiusten hulmutessa perässä. Juuri samaan aikaan Riskin työkaveri IT-osastolta sattui kulkemaan tanssilattian poikki kohti boolimaljaa suunnaten, mutta valitettavasti tietojärjestelmäsuunnittelijalta jäi lasi täyttämättä, kun Riski kopsautti päänsä työkaverin päähän ja Riskin silmälasit menivät rikki. Rytäkässä silmälasit lensivät vielä tanssilattialle, jossa sinne juuri purjehtinut työsuojelupäällikkö murensi loputkin ehjänä olevat linssin palaset macarena-askelsarjallaan.

Riski totesi juhlien olevan mukavaa vaihtelua arkeen, mutta päätti kuitenkin lähteä kotiin viimeisellä yöbussilla, ettei nyt vaan sattuis mitään. Bussimatkalla Riski kertasi illan saldoa ja pohti vahinkojen määrää.  Häntä harmitti myös näkemättä jäänyt illan tähtiesiintyjä. Riski päätti tarkistaa vakuutusyhtiön nettipalvelun kautta, olisiko jotain vahinkoja mahdollista saada katettua vakuutuskorvauksilla. Riski olisi voinut soittaa myös vakuutusyhtiön yhteyshenkilölleen, ellei puhelin olisi hajonnut pikkujouluiltana.

Seuraavana maanantai-iltana Riski istahti tietokoneensa ääreen ja huomasi vakuutusyhtiöltä tulleen vastauksen nettiyhteydenottoonsa. Viestissä luki:

Hei Riski

Kiitos yhteydenotostasi. Sinulla on onneksi paras mahdollinen vakuutus, joten ohjaisin sinua toimimaan seuraavasti:

  • Kännykkäsi osalta voit hakea korvausta kotivakuutuksen irtaimistovakuutuksesta. Tarkista kuitenkin vielä naapurin rouvalta, onko hänellä koiranomistajan vastuuvakuutus, joka on myös vaihtoehtoinen korvauksenhakutaho. Kannattaa keskustella rouvan kanssa, miten lähdette asiassa etenemään. Verratkaa näiden vakuutusten omavastuuosuuksia ja valitkaa sinulle edullisempi vaihtoehto.
  • Käytetyn allergiakynän tilalle voit ostaa uuden vastaavia hätätapauksia varten ja hakea korvauksen ostetusta allergiakynästä sairauskuluvakuutuksesi perusteella.
  • Toimitusjohtajan jakkupuvun pesulalaskun voit toimittaa vastuuvahinkoilmoituksen kanssa korvauskäsittelyymme.
  • Silmälaseistasi voit hakea korvausta tapaturmavakuutuksen perusteella, mikäli kävit pään kolahdusvamman vuoksi lääkärissä. Mikäli tilanne ei vaatinut lääkärinhoitoa, voit hakea korvausta silmälaseista kotivakuutuksen irtaimistovakuutuksesta.
  • Kokematta jäänyttä entisen olympiavoittajan hittikimaraa ei valitettavasti mikään vakuutus korvaa. Sinulla on kuitenkin fifti-sixti mahdollisuudet voittaa liput hänen seuraavalle keikalleen osallistumalla yhtiömme Facebook-sivulla asiakasarvontaan.

Rauhallisen joulun toivotuksin

Aina Turvallinen
vahinkokäsittelijä