Työ Pohjantähdessä on helppo sovittaa yhteen opintojen kanssa

Kesätyöt ovat monelle nuorelle ensimmäinen kosketuspinta työelämään. Kun opinnot ovat vielä kesken, moni varmasti toivoo, että kesätöiden jälkeen olisi mahdollista jatkaa työskentelyä opintojen ohella. Tällä tavoin olisi mahdollista kerryttää arvokasta työkokemusta, josta on varmasti hyötyä valmistumisen jälkeen. Ja parasta tietysti olisi, kun ei tarvitsisi etsiä kesän jälkeen toista työtä rahoittamaan opintoja.

Pohjantähdessä on vuosittain paljon kesätyöntekijöitä, jotka työskentelevät pääasiassa asiakaspalvelun parissa palvelukeskuksessa, korvausneuvojina tai taloushallinnon avustavissa tehtävissä. Syksyn tullen moni jää myös tuntityöntekijäksi, jolloin töitä voi jatkaa hyvinkin joustavasti opintojen jatkuessa.

Alta pääset lukemaan 2021 kesätyöntekijänä aloittaneen Noonan kokemuksia kesätöistä Pohjantähdessä sekä opiskelun ja työn yhteensovittamisesta kesän jälkeen.

Aloitin viime kesänä Pohjantähdessä korvausavustajana. Kanssani samaan aikaan aloitti muitakin työntekijöitä. Ensin meille järjestettiin yhteinen perehtyminen järjestelmiin ja Pohjantähden yleisiin toimintatapoihin, jonka jälkeen siirryttiin perehtymään tarkemmin omien työtehtävien pariin. Aikaisempaa työkokemusta vakuutusalalta minulla ei ollut, mutta hyvän perehdytyksen ansiosta homma lähti hyvin rullaamaan, ja työparini lähtiessä kesälomalle pärjäsin hyvin työtehtävien parissa.

Omien kesätyötehtävien rinnalle sain perehdytystä myös korvausneuvojan työtehtävistä, joita tein satunnaisesti silloin, kun korvausavustajan tehtäviltä jäi aikaa. Olenkin nyt jatkanut viime kesän jälkeen opintojen ohella töitä korvausneuvojana Pohjantähdessä. 

Kesällä tein töitä pääasiassa toimistolla, mutta koronasta johtuvien poikkeusolojen takia monet olivat etätöissä. Siitä huolimatta pääsin onneksi tutustumaan moneen todella ihanaan ja auttavaiseen työkaveriin. Nyt koulun ohella olen tehnyt pääasiassa etätöitä, mutta olen saanut aina apua ja tukea työkavereilta myös etäyhteyden välityksellä!

Opiskelen matematiikkaa ja kiinnostuinkin vakuutusalasta sen verran, että olen nyt suorittanut matematiikan opintojen rinnalla vakuutustieteiden ja riskienhallinnan kursseja. Koen, että vakuutusyhtiössä työskentely on osaltaan tukenut näiden kurssien suorittamista. Tämä työ sopii hyvin opintojen ohelle myös siksi, että pystyn itse suunnittelemaan työaikataulut sopiviksi opiskeluun!

Taipaleeni Pohjantähdessä on siis ollut kaikin puolin todella hyvä ja olen oppinut paljon! Lopuksi voisin sanoa kesätöiden ja nyt koulun ohella tekemieni tuntitöiden perusteella, että parasta Pohjantähdessä ovat työkaverit, työajan ja -paikan joustavuus, mahdollisuus kehittyä ja oppia uutta jatkuvasti sekä tietenkin pääkonttorin ruokalan ruoka!

 

Kesätyöt ja muut avoimet työpaikat löydät urasivultamme!