Kannattaako yrittäjän vakuuttaa itsensä?

Yrittäjän ostaessa vakuutuksia hän lähtee usein liikkeelle henkilöstön ja omaisuuden vakuutuksista.

Yrityksen kiinteistö, irtaimisto ja autot tietysti tärkeimpinä… ja ne pakolliset henkilökunnan lakisääteiset vakuutukset… Mitäs muuta? No sinä itse tietenkin! 🙄

Moni yrittäjä tekee töitä sellaista tahtia, että vaikuttaa ainakin lähipiirin mielestä lähes supermieheltä tai -naiselta.

Oikeasti yrittäjäkään ei valitettavasti ole vahingoittumaton tai kuolematon. Voi olla vaikeaa kuvitella, että itselle sattuisi jotakin vakavaa.

Esimerkkejä yllättävistä tapaturmista ja sairauksista kuitenkin löytyy itse kunkin lähipiiristä. Mitä jos sinulle kävisi jotain?

Yrittäjä on yrityksen sydän – ja moottori

Erityisesti pienissä muutaman tai jopa yhden hengen yrityksissä yrittäjän työpanos on täysin korvaamaton. Jos yrittäjälle tapahtuu jotakin, niin monissa firmoissa toiminta tyssää siihen.

Pahimmassa tapauksessa rahantulo yritykseen (ja yrittäjän perheeseen) lakkaa saman tien. Mahdollisten hoitojen ja kuntoutusten kustannukset tulevat silti itselle maksettaviksi.

Moni yrittäjä palaakin tämän takia töihin puolikuntoisena. Ja pian on uusi sairausloma edessä. Mistä yrittäjä saisi tarvitsemaansa tukea?

Jokainen suomalainen saa tietysti hoidattaa itseään julkisen terveydenhuollon kautta, kunkin toimipisteen resurssien puitteissa.

Toinen vaihtoehto on vakuuttaa itsensä kattavasti ja mennä sairaanhoitoon sinne minne haluaa, heti kun on tarve ja jonottelematta.

Hoitokuluvakuutusten lisäksi myös henkivakuutuksiin voisi olla hyvä tutustua…

 

Ps. Yrityksen Tähtiterveysvakuutuksella panet turvaten kerralla itsesi ja muun henkilökunnan. Yrityksen Tähtiterveysvakuutus korvaa myös aiempia sairauksia ja vammoja ilman terveysselvityksiä! Tätä et saa muualta kuin Pohjantähdestä.