Eväät onnistuneisiin lomareissuihin

Kesällä moni meistä suuntaa erilaisille lomamatkoille joko kotimaahan tai kauemmas. Matkavakuutus on erinomainen reissukumppani, sillä se auttaa monissa sattumuksissa! Keräsimme yhteen faktat matkavakuutuksestamme sekä ohjeet, miten toimia, jos reissussa sattuu vahinko.

Pohjantähden asiakkaista noin puolet on hankkinut itselleen myös matkavakuutuksen. Viime vuonna meille ilmoitettiin kaikkiaan noin 2 000:sta matkalla sattuneesta vahingosta, joista noin puolet tapahtui kesäkauden eli touko–syyskuun aikana. Yhden matkavahingon kulut olivat keskimäärin 600 euroa.

Taloudellisen tuen lisäksi matkavakuutuksesta on apua tilanteissa, joissa omat tiedot ja taidot eivät riitä. Meillä Pohjantähdessä tapaturman tai sairauden sattuessa neuvoja ja apua on saatavilla vuorokauden ympäri mistä päin maailmaa tahansa.

Näissä tilanteissa matkavakuutus auttaa

Matkavakuutus on henkilökohtainen vakuutus, joka korvaa matkalla sattuneiden tapaturmien ja sairastumisten aiheuttamia kuluja eli lääkärikäynnit, lääkkeet sekä mahdolliset toimenpiteet.

Joskus käy niin ikävästi, että matka peruuntuu kokonaan jo kotimaassa sattuneen sairastumisen takia. Tällöinkin vakuutus tulee apuun ja korvaa peruuntuneesta matkasta aiheutuneita kuluja.

Aina matkalla aiheutuvat kommellukset eivät ole itsestä johtuvia. Joskus esimerkiksi lentoyhtiö tai matkanjärjestäjä saattaa lähettää matkalaukkusi väärään määränpäähän. Korvaamme tällaisessa tilanteessa matkavakuutuksesta välttämättömyystarvikkeiden hankinnan eli esimerkiksi vaatteiden ja hygieniatarvikkeiden ostokset.

Matkalle lähtiessä on siis hyvä muistaa sekä itsesi että matkatavaroidesi vakuuttaminen.

Lomareissu kutsuu – mitä, jos matkalla sattuu vahinko?

Sinulle on lähetetty matkavakuutuksen voimassaolosta todisteeksi matkavakuutuskortti, joka kertoo vakuutuksesi perustiedot. Jos kortti on päässyt hukkumaan tai unohtuu kotiin, ei hätää – ottamasi matkavakuutus on silti voimassa.

Mikäli tarvitset todistuksen matkavakuutuksen voimassaolosta, saat sen kätevästi sähköisen asiointipalvelumme Oma Pohjantähden kautta.

Jos vahinko sattuu ulkomailla, ota yhteyttä vahinkokumppanimme SOS Internationalin matkahätäpalveluun, joka osaa neuvoa hoidon tarpeessa tai ohjata lähimmälle luotettavalle lääkäriasemalle, oli sitten kyse flunssasta, haavasta tai vakavammasta.

Voit olla yhteydessä matkahätäpalveluun tekemällä ilmoituksen SOS:n nettipalvelussa. Hätäpalvelusta soitetaan sinulle takaisin pikaisesti. Vaihtoehtoisesti voit soittaa matkahätäpalvelun numeroon +45 7010 5054. Matkahätäpalvelusta saat palvelua suomeksi vuorokauden ympäri.

Kun sinut ohjataan SOS:ilta lääkäriin, lasku käynnistäsi tulee suoraan Pohjantähteen eikä sinun tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta.

Kotimaan matkoilla suosittelemme sinulle kumppaneitamme Mehiläistä tai Pihlajalinnaa. Maksa käynti ensin itse ja tee sitten vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä.