Käytöstä poistetut IT-laitteemme saavat uuden elämän kumppanimme Inregon kautta

Aloitimme kesällä 2022 yhteistyön Inregon kanssa. Inrego ostaa, kunnostaa ja myy käytettyjä IT-laitteita ja on onnistunut pidentämään satojen tuhansien laitteiden käyttöikää vuosittain. Tällä hetkellä Inrego lähettää kunnostettuja laitteita Suomesta ja Ruotsista asiakkailleen yli 90 maahan.

”Yhteistyömme startattua laitteita on lähtenyt meiltä Inregolle jo merkittävä määrä”, Pohjantähden IT-palvelujohtaja Petteri Pulkkinen kertoo. ”Yhteistyön ansiosta on syntynyt hiilidioksidisäästöjä, sen sijaan, että laitteet olisi vain hävitetty.”

Pohjantähdessä IT-laitteita ei vaihdeta vuosittain uusimpiin malleihin, vaan laitteita pyritään käyttämään mahdollisimman pitkään. Vaikka laite olisi tullut tiensä päähän vaativassa yrityskäytössä, sillä voi olla vielä useita käyttövuosia esimerkiksi luokkahuonekäytössä.

Inrego tyhjentää käytöstä poistetun laitteen datan GDPR:n vaatimusten ja korkeimpien standardien mukaisesti. Laitteen tyhjennyksen jälkeen Inrego vielä testaa sekä kunnostaa IT-laitteen ja lopulta myy sen eteenpäin.

Vuoden 2022 aikana Inregon kautta kierrättämämme IT-laitteet ovat säästäneet hiilidioksidipäästöjä 22 907 kg CO2e. Tämä tarkoittaa esimerkiksi 416 älypuhelimen valmistamisesta tai 25 Espanjan meno-paluu lentomatkasta aiheutuvia päästöjä.