Pohjantähden Osaatsä uida -kampanja tukee lasten ja nuorten uimataidon kehittymistä

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton tutkimuksen mukaan joka neljäs suomalainen lapsi ei osaa uida kunnolla. Pohjoismaissa uimataidon kriteerinä pidetään sitä, että veden varaan joutumisen jälkeen pystyy uimaan yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään. Perukoulun opetussuunnitelmaan sisältyy uimaopetusta, mutta jos kunta ei pysty sitä järjestämään, vastuu tarvittavista uimataidoista siirtyy vanhemmilla ja harrastustoiminnan järjestäjille.

Yksi suurimmista lasten uimataidon kehittymiseen vaikuttavista tekijöistä on uimahallin läheisyys omassa kotikaupungissa ja vapaa-ajalla uimahallipalveluiden hyödyntäminen. Uimaliiton ja Pohjantähden Osaatsä uida -kampanja kannustaa paikallisia uimaseuroja kehittämään, laajentamaan ja monipuolistamaan uimaopetustoimintaansa.

Suomen Uimaliiton missiona uimataidon ja uintiurheilun kehitys

Valtakunnallisesti toimivan Suomen Uimaliiton missiona on kehittää uimataitoa ja uintiurheilua paikallisten uimaseurojen kanssa. Uimaopetusta järjestää tällä hetkellä 68 % uimaseuroista ja uimataitoa kehittävässä toiminnassa on vuosittain mukana lähes 18 000 3-7-vuotiasta lasta. ”Tavoitteenamme on kasvattaa harrastajamääriä ja tehdä vesiliikunnasta mahdollisimman monelle elinikäinen harrastusmuoto. Toiminnan kehittämisessä fokuksessa on uimaseurojen laadukas toiminta ja osaavat ohjaajat.”, kertoo Suomen Uimaliiton toiminnanjohtaja Eerika Laalo-Häikiö. ”Uimaseuroja on yhteensä 136 ja tähtäämme siihen, että vuoteen 2020 mennessä 75 % seuroista tarjoaa uimaopetustoimintaa”, Laalo-Häikiö täsmentää.

Pohjantähti tukee uimataidon kehittämistä

Pohjantähti on jo usean vuoden ajan toiminut tiiviissä yhteistyössä Suomen Uimaliiton kanssa muun muassa vakuuttamalla Uimaliiton lisenssiurheilijoita. Tänä vuonna Pohjantähti palkitsee 2.000 euron stipendillä uimaseuran, joka kehittää uimaopetukseen tähtäävää toimintaa. ”Halusimme syventää yhteistyötä Uimaliiton kanssa ja teimme päätöksen kolmivuotisesta uimaseurojen lahjoituskampanjasta. Tänä vuonna keskitymme uimataidon kehittämiseen, mikä nivoutuu Uimaliiton strategiaan, mutta millä on myös merkittävä turvallisuutta lisäävä vaikutus vesistöjen peittämässä Suomessa”, kertoo Pohjantähden kentänjohtaja Katja Kankaanpää-Uotila.

 

Lisätiedot:

Niina Halminen
Pohjantähden markkinointiviestintäpäällikkö
044 5316 568

Jaana Sinervuo-Tarula
Uimaliiton seuratoiminnan kehittäjä
044 5490 344

Täytä hakulomake