Syksyn 2017 yhtiökokoukseen liittyvä esitutkinta on päättynyt, yhtiössä keskitytään tulevaisuuteen

Pohjantähden 30.10.2017 pidetyn, koko hallituksen vaihtaneen ylimääräisen yhtiökokouksen tapahtumiin liittyen Hämeen poliisi käynnisti kesällä tutkinnan. Syyttäjä rajasi elokuussa tutkinnan koskemaan vakuutusyhtiörikosta. Tuolloin oli vielä syytä epäillä, että kokouksessa olisi kierretty yhtiöjärjestyksen mukaista äänileikkuria. Poliisi on 1.10.2018 ilmoittanut päättävänsä tutkinnan myös vakuutusyhtiörikoksen osalta, sillä asiassa ei ole enää syytä epäillä rikosta tapahtuneen.

Lokakuun alussa Pohjantähden toimitusjohtajana aloittanut Aki Kiiliäinen toteaa, että päätös tuli hyvään hetkeen. ”On mukava aloittaa puhtaalta pöydältä ja keskittyä osaavan henkilöstön kanssa tulevaisuuden rakentamiseen. Pohjantähdessä on onnistuttu monissa asioissa ja nyt keskitymme kirkastamaan vahvuuksiamme.” Myös Pohjantähden hallituksen puheenjohtaja Kari Kaartinen pitää hyvänä sitä, että tutkinta-asia saatiin nyt päätökseen. ”Tutkinta on vienyt yhtiössä ja sen johdossa henkistä kapasiteettia, vaikkakaan se ei ole suoranaisesti näkynyt toiminnassa. Nyt voimme taas täysin keskittyä hyvän asiakaskokemuksemme vahvistamiseen.”

Kiiliäinen saa johdettavakseen vakavaraisuuttaan viime vuosina vahvistaneen yhtiön, jonka menestyksen kulmakiviä on ollut ja tulee olemaan henkilökohtainen palvelu, palvelukanavasta riippumatta. Kiiliäinen näkee markkinoilla olevan tilausta ”ihmisen kokoiselle yhtiölle”.

Lisätietoja:
Pohjantähden hallituksen puheenjohtaja Kari Kaartinen, p. 040 040 9253.
Toimitusjohtaja Aki Kiiliäinen, p. 040 517 4493