Pohjantähti vuoteen 2022 suurempana kuin koskaan aikaisemmin

 

Vakuutusyhtiö Pohjantähden maksutulo kasvoi viime vuonna 7,9 %. ”Ylivertaiselle ja ketterälle palvelulle on selkeästi tilausta. Pohjantähti onkin nyt suurempi kuin koskaan”, kertoo toimitusjohtaja Aki Kiiliäinen.

Pohjantähti on edelleen kovassa kasvuvauhdissa. Viime vuonna maksutulo eli liikevaihto kasvoi 7,9 % edellisvuoteen verrattuna, ollen noin 118 miljoonaa euroa. ”Asiakaspalvelu on selkeästi murroksessa ja korona-aika on vauhdittanut muutosta. Suurin osa asiakkaistamme haluaa palvelua nimenomaan verkossa tai puhelimitse, ja haluamme vastata näihin toiveisiin. Henkilökohtaisuutta kuitenkaan unohtamatta”, miettii Kiiliäinen.

Kasvuvauhti näkyy myös asiakasmäärissä. Uusien asiakkaiden virta on jatkunut tasaisena ja Pohjantähti onkin kasvanut korona-aikana 20 000 uudella asiakkaalla. ”Jotain olemme tehneet oikein, koska asiakaspoistuma on ollut maltillista koko ajan”, Kiiliäinen iloitsee.

Liikennevahinkojen määrä suuri

Pohjantähden viime vuoden tulosta painoi alaspäin muutama poikkeuksellisen suuri liikenteessä tapahtunut henkilövahinko. Korvauskulut olivatkin vuonna 2021 lähes 22 miljoonaa euroa enemmän kuin vuonna 2020. ”Korvasimme viime vuonna 95 % meille ilmoitetuista vahingoista. Peltiä tai materiaa saa aina lisää, mutta on syytä muistaa, ettei mikään raha korvaa vammautumista tai läheisen kuolemaa. Jokainen vakava vahinko liikenteessä on liikaa”, alleviivaa Kiiliäinen.

”Edelleen peräänkuulutamme aikuisten vastuuta toimia esimerkkinä lapsille ja nuorille liikenteessä. Huomion herpaantumisella on helposti peruuttamattomat seuraukset.”

Sijoitustoiminta siivitti positiiviseen tulokseen

Pohjantähden vuoden 2021 tulos oli 2,1 miljoonaa euroa positiivinen. Osaltaan tulosta selittää hyvin onnistunut sijoitustoiminta. Markkinaehtoinen sijoitustuotto oli viime vuonna 8,8 miljoonaa euroa siitäkin huolimatta, että vuosi 2021 oli äärimmäisen haastavaa aikaa korkosijoittajalle nousevien korkojen takia.

Pohjantähden liikekulusuhde laski hieman edellisvuoden tasosta ollen 27,3 % vuonna 2021. ”Liikekulut ovat edelleen korkealla tasolla, mutta suunta on kuitenkin oikea”, Kiiliäinen sanoo.

Pohjantähti jatkaa kasvun tiellä myös vuonna 2022.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Toimitusjohtaja Aki Kiiliäinen p. 040 517 4493, aki.kiiliainen@pohjantahti.fi
Markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Hanna Kemppi p. 040 525 6192, hanna.kemppi@pohjantahti.fi