Vakuutusyhtiö Pohjantähti kasvaa koronasta huolimatta

10.11.2020

Pieni ja itsenäinen vakuutusyhtiö Pohjantähti tekee koronavuonna huipputuloksen. Asiakasmäärät ja vakuutusmaksutulo kasvavat, ja maksettujen korvausten määrä on pysynyt maltillisena.

Vakuutusyhtiö Pohjantähden vakuutusmaksutulo kasvoi vuoden 2020 kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana 3,9 prosenttia. Samaan aikaan yhtiö sai joka kuukausi keskimäärin 770 henkilöasiakasta enemmän kuin yhtiöstä siirtyi pois.

”Vakuutusalalla on selvästi kaivattu vaihtoehtoa. Meidän kokoluokassamme tämä on sekä loistava että järkevä kasvutahti, jolla pystymme pitämään huolta sekä uusista että vanhoista asiakkaistamme”, sanoo Pohjantähden toimitusjohtaja Aki Kiiliäinen.

Kiiliäinen ennakoi, että loppuvuoden aikana yhtiön tahti kiihtyy yhä siten, että vuonna 2020 Pohjantähden maksutulo kasvaa yli 5 prosenttia.

Esimerkiksi kuluttaja-asiakkaiden ajoneuvovakuutuksia oli Pohjantähdessä syyskuun loppuun mennessä kaikkiaan 10 000 enemmän kuin vuodenvaihteessa.

”Meillä tehty asiakkaiden kanssa erinomaista työtä. Olemme haluttava ja kilpailukykyinen vakuutusyhtiö”, Kiiliäinen sanoo.

Vuoden 2020 kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana myös Pohjantähden vakavaraisuus on säilynyt hyvänä pörssin kovistakin heilahteluista huolimatta.

Korona vähensi vahinkojen määrää – ruokalan henkilöstö tilapäisesti toimistotöihin

Koronapandemia on vaikuttanut myönteisesti Pohjantähden liiketoimintaan. Kevään 2020 laajat rajoitustoimenpiteet vähensivät muun muassa autoilua, matkustamista ja sairastelua, mikä on pienentänyt vakuutuskorvausten määrää.

Pohjantähden vahinkokulusuhde, eli yhtiön maksamien vakuutuskorvausten suhde asiakkaiden maksamiin vakuutusmaksuihin, oli kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen jälkeen 61,1 prosenttia.

Vahinkokulujen määrää on pienentänyt myös hyvin tehty riskivalinta, eli keskittyminen niihin asiakkaisiin, joiden riskit ovat pienet.

”Olemme löytäneet tärkeimmät kohderyhmämme. Uudistettu strategia riskivalinnan suhteen näkyy loistavana vahinkosuhteena”, sanoo Kiiliäinen.

Korona-aikana Pohjantähti on pitänyt kiinni henkilöstöstään. Kun esimerkiksi yhtiön oma henkilöstöruokala Hämeenlinnan pääkonttorilla suljettiin keväällä 2020 laajan etätöihin siirtymisen vuoksi, ruokalan emännät siirtyivät tekemään korvaavia töitä muun muassa eläinvakuutusten vastuuvalinnan parissa.

Pohjantähti työllistää 300 työntekijää sekä noin 160 vakuutusedustajaa ja franchising-yrittäjää ympäri Suomea.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Toimitusjohtaja Aki Kiiliäinen p. 040 517 4493, aki.kiiliainen@pohjantahti.fi

Viestintäsuunnittelija Mari Valkonen p. 050 434 8708, mari.valkonen@pohjantahti.fi