Siirry sisältöön
Oma Pohjantähti
Lähikuva sateenvarjosta ja sateesta

Myrskyvahinko

Myrskyvahinko

Kun omaisuus on vakuutettu poikkeuksellisten luonnonilmiöiden varalta, korvataan kotivakuutuksesta esimerkiksi kovan tuulen, myrskyn tai raekuuron aiheuttamia vahinkoja.

Tee vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä

Toimi näin

1

Estä lisävahingot

Jos asut taloyhtiössä, ilmoita vahingosta isännöitsijälle tai huoltoliikkeelle. Tarvittaessa ota yhteyttä pelastusviranomaisiin.

Puun kaatuessa rakennuksen päälle, poistata kaatunut puu katolta ja suojaa rikkoutunut vesikatto. Jos tontille on jäänyt rakennuksen päälle kaatumaisillaan oleva puu, pyydä metsuri kaatamaan puu.

Mikäli sähkökatko estää asuntosi lämmittämisen, estä veden jäätyminen putkistoissa lämmittämällä taloa esimerkiksi tulisijan avulla tai tyhjentämällä putkisto vedestä. Tarvittaessa kannattaa pyytää putkiliike apuun. Riski putkien jäätymiselle syntyy kun pakkanen on jatkunut useamman päivän eikä asunnossa ole lämmitystä.

2

Valokuvaa vauriot

Ota valokuvat vaurioituneesta omaisuudesta. Mikäli tontillasi on kaatunut puita, ota yleiskuvia koko vahinkoalueelta.

3

Selvitä vahingot

Myrskyn aiheuttaessa vahinkoa rakennukselle, selvitä huoltoliikkeeltä korjauksen hinta. Esimerkiksi katolle aiheutuneissa vahingoissa pyydä korjauskustannusarvio kattourakoitsijalta.

Tee lista muusta vahingoittuneesta omaisuudesta. Merkitse listaan omaisuuden merkki, malli, ostovuosi ja hinta. Listaa myös hoidetulta piha-alueelta kaatuneet puut.

4

Ilmoita vahingosta

Täytä vahinkoilmoitus Oma Pohjantähdessä. Toimita vahinkoilmoituksen liitteenä valokuvat ja muut hankkimasi selvitykset.

Turkoosi lankakera ja puikot, jossa keskeneräinen työ
Hoida vakuutusasiasi vaikka keskellä yötä
Oma Pohjantähdessä hoidat esimerkiksi muutokset ja korvaushakemukset silloin, kun sinulle sopii.