Lahjoitimme 10 000 euroa Ulko-opet ry:n toimintaan

Ulko-opet ry on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan ja opettamaan ulkona. Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi pääsee ulos lähiluontoon oppimaan. Lisäksi yhdistys haluaa tehdä ulkona opettamisen tunnetummaksi.

Ulko-opeilla on tällä hetkellä toimintaa jo 18 eri paikkakunnalla Suomessa. Paikallisissa tapaamisissa opettajat, kasvattajat ja muut osallistujat tapaavat luonnossa ja vaihtavat kokemuksiaan sekä vinkkejään ulkona oppimisesta ja ympäristökasvatuksesta. Tapaamisia pidetään niin työpaikkojen oppimisympäristöissä kuin erilaisissa luontokohteissakin. Lisäksi yhdistys on mukana erilaisissa tapahtumissa.

Pohjantähden lahjoitus käytetään perusopetuksen luokanopettajien koulutuksen suunnitteluun ja toteutukseen. ”Koulutusten pohjana on niin hyväksi todetut ulkona opettamisen menetelmät kuin opetussuunnitelman sisällötkin. Haluamme luoda kokonaisuuden, jonka avulla luokanopettajat saavat arvokasta tietoa siitä, miten luokan kanssa voi lähteä lähiluontoon”, yhdistyksen hallituksen jäsen Sanna Jahkola kertoo.

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa opettajien omaa luontosuhdetta ja tarjota kokemus ulkona oppimisesta ja opettamisesta. Kouluttautumisen jälkeen opettaja vie opin omalle luokalleen sekä oman koulunsa muulle työyhteisölle. Näin koulutuksen positiiviset vaikutukset leviävät laajalle joukolle.

”Ulkona opettamista ja oppimista on tutkittu paljon viime vuosina. Tutkimukset ovat osoittaneet, että moninaisten luonnon hyvinvointivaikutusten lisäksi oppiminenkin paranee”, Jahkola iloitsee.

Pohjantähden lahjoituksen luovutti vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Jenni Niiranen. Sekin vastaanotti Ulko-opet ry:n hallituksen jäsen Sanna Jahkola.

 

Pohjantähden lahjoituksen luovutti vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Jenni Niiranen. Sekin vastaanotti Ulko-opet ry:n hallituksen jäsen Sanna Jahkola.

Lahjoituskampanja lasten ja nuorten luontokasvatuksen ja luonnossa liikkumisen edistämiseen

Pohjantähti jatkaa lasten ja nuorten hyvinvointia tukevaa työtä lahjoittamalla 60 000 euroa yhdistyksille, jotka edistävät lasten ja nuorten luontokasvatusta tai luonnossa liikkumista. Aiempina vuosina olemme kohdistaneet lahjoituksia esimerkiksi lasten ja nuorten eriarvoistumisen ehkäisemiseen sekä monipuolisesti heidän hyvinvointinsa tukemiseen.

”Luontoyhteys on ratkaisevassa roolissa lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja tulevaisuuden rakentumisessa. Luonnossa liikkuminen ja ympäristön kunnioittaminen opettavat tärkeitä arvoja ja taitoja, jotka kantavat läpi elämän. Haluamme Pohjantähdessä varmistaa, että lapset ja nuoret saavat mahdollisuuden kokea luonnon ihmeet ja oppia ymmärtämään niiden merkityksen sekä itselleen että koko planeetalle”, summaa Niiranen.

Pohjantähtiläisistä koostuva raati valitsi kaikista lahjoituskampanjaan osallistuneista yhdistyksistä kuusi lahjoituskohdetta, joista kunkin toimintaa tuetaan 10 000 eurolla.