Pohjantähti teki erinomaisen tuloksen haastavassa kilpailutilanteessa

Pohjantähti Keskinäisen Vakuutusyhtiön tilintarkastettu tulos verojen jälkeen vuodelta 2017 oli 6,7 miljoonaa euroa. Syksyllä aloittanut toimitusjohtaja Pekka Määttä toteaa, että yhtiössä on tehty oikeita ratkaisuja ja keskitytty ydinosaamiseen eli vahinkovakuuttamiseen.

”Suomen vahinkovakuutusmarkkinoilla viime vuosi oli haastava. Vuoden alussa voimaan tullut uusi liikennevakuutuslaki sai aikaan voimakkaan hintakilpailun. Asiakkaat vaihtoivat yhtiöitä edullisimman hinnan perässä ja saattavat olla jälleen liikekannalla, kun monen yhtiön tarjoamat ensimmäisen vuoden alennukset päättyvät. Asiakaspysyvyys alalla on heikentynyt. Koventunut hintakilpailu ei tietenkään ole alan toimijoille eduksi, ja useampi yhtiö onkin jo ilmoittanut jääneensä edeltävien vuosien maksutulosta. Myös Pohjantähden maksutulo laski, mutta positiivinen vakuutustekninen kate yhdessä erinomaisten sijoitustuottojen kanssa antoivat pohjan hyvälle, noin 6,7 M€:n tulokselle”, kertoo Määttä.

Valtakunnallisesti toimiva Pohjantähti supisti kesän korvalla konttoriverkostoaan ja perusti Hämeenlinnaan uuden asiakaspalvelukeskuksen vahvistaakseen henkilökohtaista palvelua asiakkaiden eniten käyttämissä palvelukanavissa eli puhelin- ja verkkopalveluissa. ”Olemme hiljan käynnistäneet myös uuden asiakkaiden hoitomallin. Pyrimme huolehtimaan henkilökohtaista palvelua arvostavista asiakkaistamme entistä paremmin, ja näin erottumaan kilpailijoistamme, jotka ohjaavat asiakkaita vahvasti verkkopalvelun pariin.
Olemme yksityishenkilöille sekä pienille ja keskisuurille yrityksille sopiva, inhimillisen kokoinen ja oloinen vaihtoehto,” jatkaa Määttä.

Sijoitustoiminnassaan Pohjantähti onnistui hyvin. Sijoitustoiminnan nettotuotto oli 7,8 M€. Myös viime vuosina hyvälle tasolle saatu yhtiön vakavaraisuus vahvistui entisestään. Solvenssi II -sääntelyn mukainen SCR-vakavaraisuusaste oli yhtiön hallituksen asettamalla tavoitetasolla, 227 % sisältäen lisätaksoituksen. Tilinpäätöksen vahvistava yhtiökokous pidetään toukokuussa.

 

122-vuotias Pohjantähti

Ylpeänä pitkästä historiastaan, omaa polkuaan kulkeva yhtiö katsoo luottavaisin mielin tulevaan. Pohjantähti palvelee asiakkaita henkilökohtaisesti niin puhelimitse, konttoreilla kuin verkossa. Yhtiön pääkonttori on Hämeenlinnassa. Henkilöstöä Pohjantähdellä on noin 340. Yhtiössä ylintä päätösvaltaa käyttää yhtiökokous, jossa äänioikeutettuja ovat vakuutuksenottajat ja takuupääoman omistajat. Pohjantähden yhteistyökumppani lakisääteisissä eläkevakuutuksissa on Veritas Eläkevakuutus ja henkivakuuttamisessa Aktia Henkivakuutus Oy.