Siirry sisältöön
Oma Pohjantähti
Nainen nojaa valkoisen auton takatilaan ja katselee maisemia

Vihreä kortti eli Green Card

Vihreä kortti eli Green Card on ajoneuvon kansainvälinen liikennevakuutustodistus, joka osoittaa ajoneuvon voimassa olevan liikennevakuutuksen. Vihreä kortti kannattaa hankkia, jos matkustat ajoneuvollasi Pohjoismaita pidemmälle. Vihreässä kortissa on lueteltu ne maat, joissa se on voimassa. Vihreän kortin yleissopimuksen maista Pohjantähden myöntämä liikennevakuutus ei ole voimassa Azerbaidžanissa, Iranissa, Marokossa, Tunisiassa tai Turkissa. Vihreä kortti ei ole 1.6.2023 alkaen voimassa Venäjällä tai Valko-Venäjällä.

Vihreä kortti tilataan siitä vakuutusyhtiöstä, josta ajoneuvolle on hankittu liikennevakuutus.

Matkustaessasi ajoneuvolla muihin kuin ns. vihreän kortin maihin, Suomen liikennevakuutus ei ole voimassa. Näihin maihin matkattaessa tulee ottaa asianomaisessa maassa voimassa oleva liikennevakuutus, jonka yleensä saa maahan tultaessa rajalta.

Mikäli et ole ajoneuvon rekisteriotteeseen merkitty omistaja tai haltija, tarvitset ajoneuvon omistajalta valtakirjan, jolla sinut valtuutetaan ulkomaanmatkan aikana käyttämään valtakirjassa mainittua ajoneuvoa sekä allekirjoittamaan ajoneuvon käyttöä koskevat asiapaperit.

Meiltä vihreän kortin tilaus onnistuu kätevimmin Oma Pohjantähden Todistukset-osiossa, jossa valitset vain ajoneuvon, jolle tarvitset vihreän kortin sekä matkasi alku- ja loppupäivän. Tilauksen jälkeen saat tulostettua vihreän kortin vaikka heti.

Blogi: Nämä turvallisuusvälineet tarvitset autoosi
Tilaa vihreä kortti Oma Pohjantähdestä

Vihreän kortin eli Green Cardin tilaus

Yhteystiedot
Osoite