Sielunkumppanini Martti

Olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, että saan asua yhdessä sielunkumppanini kanssa.

Sielunkumppanuus oli sattumankauppaa. Muutimme Martin kanssa yhteen ennen asian todellisen laidan selviämistä, mutta oli tuurit kohdillaan. Martti tuli ja valloitti pikkuhiljaa sydämeni, on ollut hyvä ystäväni kaikki nämä vuodet.

Ainahan yhteiselämässä jokin pikkunyanssi tuppaa ärsyttämään, ja niin on myös Martin kanssa. Yöt hän nukkuu tyytyväisenä, ei juuri hiiviskele minnekään, saati kuorsaa. Kuorsausta minun on vaikeaa hyväksyä yhdeltäkään kanssaeläjältä. Martin kanssa ei onneksi ole tätä häspäkkää, mutta se mikä hänessä hiukan ärsyttää, on hänen loputon ahneutensa.

Liekö geeniperimästä vai mistä peräisin häneen juurtunut alituinen näläntunteensa, mutta ääretön se on. Siellä missä on ruokaa, on myös Martti. Tämä luonnollisesti hiukan näkyy Martin ulkomuodossa, ja ajoittain motkotan hänelle siitä, kutsun Martti Makkaraksi. Tästä Martti ei suinkaan pahastu, katselee vain hyväksyvästi kauniilla ruskeilla silmillään. Meidän huushollissa on sana vapaa.

Kuten sielunkumppanuuteen kuuluu, harrastamme yhdessä. Martti on sillä tavalla joviaali tyyppi, että hän on innokas kokeilemaan uusia asioita. Olemme yrittäneet rohkeasti muun muassa sorsastusta ja verijäljen ajoa.

Sorsahommat ovat tosin olleet nyt hieman katkolla. Saaliin läsähtäessä veteen Martti polskii innoissaan sen ympärillä, mutta ei tee elettäkään tuodakseen saalista rantaan. Ei auta keppi eikä porkkana siinä hetkessä, vaan itse on alistuttava uimalla saalis hakemaan. On muuten minun sietokykyni nyt täynnä tämän asian suhteen. Seuraavalla kerralla otetaan kumivene mukaan, tai ei mennä enää ollenkaan.

Muuten Martti on täydellinen. Viisi vuotta sitten meille kodinvaihtajana muuttaessaan oli Martilla mukanaan vain hihna ja panta. Martin ulkomuodosta olen päätellyt, että näyttelylinjainen kultainennoutaja hän on, mutta varma en toki voi olla.

Pohjantähdessä on ymmärretty, ettei täydellisyys ole sukutaulusta kiinni. Me vakuutamme karvaiset kaverit, todelliset sielunkumppanit, rotuun ja rekisteripapereihin katsomatta. Ota yhteyttä ja kysy lisää.